Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ



Μέρες τώρα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό βρίσκονται στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη απεργία της ιστορίας τους. Ενάντια στις τεράστιες περικοπές των αποδοχών τους, στην κατάργηση της Συλλογικής τους σύμβασης και τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα μόνο μέρος του συνόλου των μέτρων που ορίζει το τελευταίο Μνημόνιο, που ψήφισε η συγκυβέρνηση με τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Μέτρα τα οποία καταδικάζουν το λαό και τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια, τους μισθούς πείνας και την ανεργία…
Παρά το συντονισμένο, συνεχές χτύπημα της απεργίας με λάσπη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ για τις δήθεν υπέρογκες αποδοχές των εργαζομένων, και αφού η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη απέτυχε να κάμψει την απεργία με την κήρυξη της ως παράνομη, σήμερα το μεσημέρι είδαμε με περηφάνια να ανακοινώνεται το πιο αντιδημοκρατικό και αντεργατικό δυνατό μέτρο: η πολιτική επιστράτευση των απεργών. Από πίσω η ΔΗΜΑΡ να διαμαρτύρεται για την "αδιαλλαξία των δύο πλευρών", παρά την πρόταση των εργαζομένων νωρίτερα το πρωί να επιστρέψουν σε διάλογο, με μόνο προαπαιτούμενο την τήρηση της συλλογικής τους σύμβασης ως τότε...
Η προπαγάνδα όμως απ’ ότι φαίνεται δεν έπιασε τόπο. Πλήθος κόσμου εργαζόμενοι, νεολαία, φοιτητές, άνεργοι έχουν συρρεύσει μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης στο αμαξοστάσιο του Μετρό και στηρίζουν έμπρακτα την απεργία των εργαζομένων. Δεκάδες σωματεία και σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και ο Σ.Φ. Βιολογικού στέκονται στο πλάι των εργαζομένων στο μετρό.
Οι απολύσεις εργαζομένων για τη συνδικαλιστική τους δράση είναι εδώ και χρόνια μια μόνιμη απειλή. Το να ανακοινώνονται με περηφάνια από τον πρωθυπουργό της χώρας, συνιστά νέα καμπή στην προσπάθεια οριστικής διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ευθεία απειλή για παρέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις απεργών μυρίζει, για άλλη μια φορά, χούντα, και δείχνει ξεκάθαρα τους στόχους της κυβέρνησης. Το μήνυμα της ημέρας σαφέστατο: όποιος σηκώνει κεφάλι θ' αντιμετωπίζεται με το πιο αντεργατικό κι αυταρχικό (νομικό και όχι μόνο) οπλοστάσιο!
 
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου