Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αγώνας ενάντια στην επιστράτευση του λαού!

Σαν τη μαφία, στις 4 τη νύχτα, χτύπησε ξανά πανικόβλητη η κυβέρνηση της εξαθλίωσης του λαού. Με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κύκλωσε το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, έσπασε τις πόρτες και εισέβαλλε μέσα στις εγκαταστάσεις, για να επιβάλλει την επαίσχυντη, χουντικού τύπου επιστράτευση των εργαζομένων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν 3 προσαγωγές, αφού πρώτα ανάγκασαν τους απεργούς και τον κόσμο να βγει έξω.

Αμέσως έγινε κάλεσμα για συγκέντρωση στη διασταύρωση Λένορμαν και Λ. Κηφισού, στις 6.00 π.μ. Υπήρχαν ήδη καλέσματα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, οργανώσεων, φορέων, συνδικάτων και συλλογικοτήτων για μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Παναττική στάση εργασίας από 12μμ έως 16μμ. Ο συγκεντρωμένος κόσμος προχώρησε με πορεία στο σταθμό του Αγίου Αντωνίου, όπου έγινε σύντομη συμβολική κατάληψη του κέντρου ελέγχου, και στη συνέχεια επέστρεψε στην περιοχή του αμαξοστασίου. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, το αμαξοστάσιο συνέχισε να τελεί υπό κατάληψη από την αστυνομία, υπό το φόβο των απεργών. Φτάσανε στο σημείο να εμποδίσουν την προγραμματισμένη συνέλευση των εργαζομένων μετά τη λήξη της πορείας...

Η τρικομματική κυβέρνηση, ποντάροντας στον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπάθησε να στρέψει την πληττόμενη πλειοψηφία ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη ότι είναι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική, απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Χρησιμοποίησε όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προκειμένου να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους καίει, και σίγουρα όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών». Τελικά, μετά από πολλές πιέσεις και αφού τα φύλλα πορείας είχαν μοιραστεί στους εργαζόμενους, το ΜΕΤΡΟ άρχισε και πάλι να πραγματοποιεί δρομολόγια, ενώ ακολούθησαν ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ. Εύκολα καταλαβαίνει βέβαια κανείς ότι η οικονομία δεν πρόκειται να τονωθεί ξαφνικά με την επαναλειτουργία των συγκοινωνιών, όπως τόσες μέρες επικαλούνται, καθώς η τεράστια κρίση που έχει εξαθλιώσει το λαό μάλλον δεν οφειλόταν στην απεργία αυτή...

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!
Πλατύ μέτωπο αγώνα και υπεράσπισης των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ αλλά και όλων των κομματιών της κοινωνίας που πλήττονται! Πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου