Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Προς το Ν. Χριστοδουλάκη, μέλος ΔΕΠ του βιολογικού τμήματος Αθήνας

«Το Πανεπιστήμιο που, τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε να αποτελεί στόχο των μπαχαλάκηδων και των ροπαλοφόρων που σίγουρα δεν βλέπουν με καλό μάτι τη δημόδια Παιδεία. [...] Ξέρω πολύ καλά ότι αυτοί που πετροβολούν τις τζαμαρίες, καίνε ζωντανούς ανθρώπους μέσα στο χώρο της εργασίας τους, πυρπολούν τη σημαία της πατρίδας τους, καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους και μαυρίζουν τα μνημεία με μπογιές και φληναφήματα, θα θεωρήσουν την αντίδρασή μου αντιδημοκρατική [...] Αντιδράστε σ' αυτούς που σας χρησιμοποιούν. Σ' αυτούς που θέλουν να διακόψουμε τα μαθήματα. Σ' αυτούς τους επαγγελματίες, προαλειφόμενους βουλευτές που χρόνια τώρα, παίζουν το ίδιο παιχνίδι και βρίσκονται στην ίδια πλευρά, συνοδοιπόροι και συνένοχοι με όσουν παρέδοσαν τη χώρα στη διεθνή χλεύη αφού πρώτα την κατάντησαν οικονομικό ερείπιο.»
 
Σε ποιον από τους παρακάτω ανήκουν τα παραπάνω λόγια:
α) στον Η. Παναγιώταρο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής
β) στον Χ. Δένδια, υπουργό Προστασίας του Πολίτη
γ) στον Ν. Χριστοδουλάκη, μέλος ΔΕΠ του βιολογικού τμήματος Αθήνας
 
Η σωστή απάντηση είναι το γ! Ο κύριος αυτός που παρομοιάζει τις ηθμαγγειώδεις δεσμίδες με αραπάκια, που πετάει έξω από εργαστήριο κοπέλα η οποία επειδή τράκαρε καθυστέρησε 15’, ο κύριος αυτός που απειλούσε πρόπερσι ανοιχτά στο μάθημά του πως δε θα δώσει πτυχίο ποτέ, σε όσους στήριζαν που περιλάμβανε απόφαση του φοιτητικού συλλόγου για κατάληψη της σχολής, για μια ακόμα φορά κάνει αυθαίρετη χρήση της ιδιότητάς του, προκειμένου να περάσει ξεκάθαρη πολιτική γραμμή στους φοιτητές της σχολής μας. Χρησιμοποιώντας καταχρηστικά το λογαριασμό του στο e-class, που του έχει δοθεί αποκλειστικά για να ανεβάζει σημειώσεις και ότι σχετικό γύρω από το μάθημά του, δεν διστάζει να ταυτίζει μέλη του συλλόγου, δηλαδή ουσιαστικά κάποιους από τους φοιτητές του, με ροπαλοφόρους, μπαχαλάκηδες, κατηγορώντας τους μάλιστα, πως δήθεν καίνε ανθρώπους ζωντανούς στο χώρο εργασίας τους.
 
 Έρχεται αυτός ο κύριος λοιπόν να μας πει με περίσσια υποκρισία ότι θεωρεί το υπάρχον πανεπιστήμιο στολίδι, αλλά και πως ο ίδιος είναι υπέρ του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που βάζει φοιτητές του να πληρώσουν τον «καλό», δικό του (!), εργαστηριακό οδηγό και για όσους δεν έχουν, ε τί να κάνουμε; Έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του νόμου Αρβανιτόπουλου αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων μες στο Πανεπιστήμιο και έχει σταθεί εμπόδιο σε οποιονδήποτε αγώνα έχουν κάνει εργαζόμενοι και φοιτητές ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του. Μη προσπαθείτε λοιπόν να εξωραϊσετε τη θέση σας κε. Χριστοδουλάκη λέγοντας πως θέλετε να διαφυλάξετε το Πανεπιστήμιο «στολίδι» καθώς και το «δημόσιο και δωρεάν», ξέρουμε πολύ καλά ποιος είστε και τι υπερασπίζεστε.
 
Εμείς κε. Χριστοδουλάκη, ούτε αντιδημοκράτες είμαστε, ούτε μειοψηφίες, αλλά μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις παλεύουμε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο για όλους, δίχως ταξικούς φραγμούς, κι όχι για την προάσπιση του σημερινού δήθεν στολιδιού, που αποτελεί την καλύτερη δικαιολογιά για να επιβληθεί η μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση και να υλοποιηθεί η μετατροπή του Πανεπιστημίου σε.. Πανεπιστήμιο Α.Ε.
 
Τέλος, διαχρονική πρακτική κάθε δικτακτορίσκου είναι το να προσδίδει σε οτιδήποτε συλλογικό και αγωνιστικό, στρεβλά χαρακτηριστικά βιαιότητας, συμμορίτικης συμπεριφοράς κι ακραίων πρακτικών. Έτσι, κι ο κος. Χριστοδουλάκης, προκειμένου να σπηλώσει το φοιτητικό μας σύλλογο κι ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα, μας αποκαλεί μειοψηφία, ροπαλοφόρους, μπαχαλάκηδες, παραγνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δε χαρακτηρίζει κάποιους άγνωστους παρά όλους εμάς που αποφασίζουμε και δρούμε μέσα από το σύλλογο. Τον καλούμε άμεσα να ανακαλέσει δημόσια! 

Αλλιώς, αν όντως πιστεύει ότι κάναμε τις εγκληματικές ενέργειες που μας προσάπτει τον προτρέπουμε να κινηθεί νομικά εναντίον μας! Σε κάθε περίπτωση θα μας βρει απέναντί του! Όχι εμάς, αλλά όλους τους φοιτητές του συλλόγου που έχουν επιλέξει να αγωνίζονται μέχρι τέλους για τις ανάγκες τους.
 
Υ.Γ.1: Για μια φορά στη ζωή σας κε. Χριστοδουλάκη, επιχειρήστε εν καιρώ κατάληψης να μπείτε στη σχολή από την μπροστά πόρτα, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι καθηγητές κι όχι απ’την πίσω σα να ντρέπεστε ή να φοβάστε κάτι!
 
Υ.Γ.2: Όταν μιλάτε για κάποτε επαναστάτες που πλέον είναι βολεμένοι, υποθέτουμε πως εντάσετε και τον εαυτό σας σε αυτό. Σα φοιτητής ήσασταν αγωνιστής, μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια βολευτήκατε στο ΠΑΣΟΚ και στη θεσούλα σας στο πανεπιστήμιο, για να καταγγέλετε τώρα όσους σας «ξεβολεύουν» με τον αγώνα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου