Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Για τις Φοιτητικές Εκλογές 2012

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές σηματοδότησαν για τον σύλλογο φοιτητών Βιολογικού μια μεγάλη ανατροπή. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια , η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παύει να είναι πρώτη δύναμη καταγράφοντας μεγάλες απώλειες από πέρυσι. Ταυτόχρονα, το Κ.ΑΡ.Α.ΒΙ.  στο Βιολογικό αλλά και συνολικά οι δυνάμεις της Ε.Α.Α.Κ. καταγράφουν την πιο μεγάλη άνοδο στην ιστορία τους. Στη σχολή μας αυτό σήμαινε 12% άνοδο του σχήματος σε σχέση με πέρυσι φέρνοντας το στην πρώτη θέση. Για εμάς, αυτό δεν είναι νίκη της Ε.Α.Α.Κ. μεμονωμένα αλλά νίκη όλου του φοιτητικού συλλόγου Βιολογικού. Αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα, από τη μία της βαθύτερης συνειδητοποίησης από τη μεγαλύτερη μερίδα του συλλόγου για τον πραγματικό ρόλο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σαν παράταξη του μνημονίου και εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής στα Πανεπιστήμια. Από την άλλη, είναι απόρροια όλων των κινηματικών διεργασιών που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα , των Γενικών Συνελεύσεων, των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που συμμετείχε ο σύλλογος αλλά και των ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών που διαμόρφωσαν ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές και το μέλλον μας.
Ταυτόχρονα, αποτελεί στήριξη σε μία άλλη αριστερά, αυτή που δεν παζαρεύει τα κεκτημένα των φοιτητών και των εργαζομένων αλλά βάζει μπροστά τις ανάγκες της πληττόμενης πλειοψηφίας και τους ανυποχώρητους αγώνες μέχρι τη νίκη.                                                           
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η στήριξη αυτή του φοιτητικού συλλόγου δε σημαίνει ψήφο ανάθεσης σε μία αριστερή δύναμη ευθύνης που θα εκπροσωπεί το σύλλογο και θα αποφασίζει εξ’ ονόματός του αλλά ενδυνάμωση των συλλογικών διαδικασιών , των Γενικών Συνελεύσεων και της δυναμικής διεκδίκησης αυτών που μας ανήκουν τόσο εντός όσο και εκτός του συλλόγου.
Την ίδια στιγμή, η άνοδος αυτή της Ε.Α.Α.Κ. αλλά και όλων των υπόλοιπων αριστερών δυνάμεων  , θέλουμε και θα επιδιώξουμε να συμβάλλει με ακόμη καλύτερους όρους στην ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος, στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερο της κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων μέσα στις αγωνιστικές διεργασίες, με στόχο την απόκρουση της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία αλλά και την οικοδόμηση μιας άλλης παιδείας και εργασίας , μιας άλλης ζωής σύμφωνα με τις ανάγκες μας και ανάλογα με τις δυνατότητές μας.

Σαλπάρουμε για τις θάλασσες της ανατροπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου