Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΣΟ ΕΝΤEΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΤEΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καταγγέλλουμε την ονομαστική δίωξη και απειλή με πειθαρχικό του συναδέλφου μας, μέλους του φοιτητικού συλλόγου Α.Ξ. από τον πρόεδρο του Τμήματος Ε.Φραγκούλη. Η πρακτική αυτή, της απειλής με πειθαρχικό έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον εδώ και καιρό απ τον Φραγκούλη και από μια σειρά μεγαλοκαθηγητών του τμήματος και σα στόχο έχει να τρομοκρατήσει οποιαδήποτε αγωνιστική φωνή εκφράζεται μέσα στο τμήμα. Ο φοιτητής, μέλος του ΜΑΣ και της ΚΝΕ, διεκδίκησε μαζί με άλλους συναδέλφους του, τη μέρα της γενικής απεργίας 7/2  να μη λειτουργήσει το τμήμα και να αναβληθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων. Ένα αίτημα που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του φοιτητικού συλλόγου μέσα από μια σειρά αποφάσεων των γενικών του συνελεύσεων.
Αντίστοιχες πρακτικές διώξεων σε φοιτητές έχουμε δει να λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας στοχεύοντας στην καταστολή του φοιτητικού κινήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε τελικά να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος στις σχολές προκειμένου να κατορθώσει το υπουργείο να εφαρμόσει το νόμο 4009 και συνολικά την πολιτική που στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του Πανεπιστημίου. Να μετατρέψει και ολοκληρωτικά πια το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, να επιβάλει ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς, να περικόψει οποιοδήποτε δικαίωμα  φοιτητικής μέριμνας έχει απομείνει αλλά και να διαμορφώσει μια νεολαία υποταγμένη στις επιταγές των αφεντικών της τωρινών και μελλοντικών.
Ένα βήμα παραπέρα το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής βλέπουμε να αναπτύσσεται, κάτω από τις επιταγές του αστικού μπλοκ, σ όλη την κοινωνία, ώστε να καμφθεί κάθε λαϊκή αντίσταση κόντρα σ’ αυτή την πολιτική που χαράσσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σε συνεργασία με την ΕΕ,  το ΔΝΤ και το κεφάλαιο συνολικά. Μια πολιτική που σα στόχο έχει την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, το ξεζούμισμα όλου του κόσμου της δουλειάς και των λαϊκών στρωμάτων με χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας,  κατάργηση κάθε συλλογικού κεκτημένου δικαιώματος, προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση του το κεφάλαιο, οι μεγάλες επιχειρήσεις κ οι τράπεζες, δηλαδή αυτοί που την δημιούργησαν. Έτσι το κλίμα τρομοκρατίας στο λαϊκό κίνημα παίρνει σάρκα και οστά μέσα απ’ την ποινικοποίηση μιας σειράς απεργιακών αγώνων, μέσα από διώξεις απεργών και αγωνιστών στους χώρους δουλειάς, μέσα από την αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις στις διαδηλώσεις και όχι μόνο, μέσα απ’ τις πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, μέσα απ την συνεχή καταπάτηση του ασύλου και μια σειρά άλλων πρακτικών που καλούνται να υλοποιήσουν οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι.
Απέναντι σ’ αυτά το φοιτητικό κίνημα θα’ ναι ενωμένο! Όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε αλλά θα συνεχίσουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στη συνολική βάρβαρη πολιτική που χτυπά εμάς και τις οικογένειες μας. Θα σταθούμε ενάντια σε κάθε εντεταλμένο όργανο της κυβέρνησης, σε όποιον πρόεδρο ή καθηγητή επιδιώξει να υλοποιήσει το νομοσχέδιο 4009 και να στοχοποιήσει συναδέλφους μας. Θα βρεθούμε πλάι σ’ όλους τους εργαζόμενους και το λαό που ήδη αγωνίζεται, και μαζί κόντρα σε κάθε καταστολή φυσική και ιδεολογική θ αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την παιδεία των αναγκών μας, για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.
Δηλώνουμε στον Πρόεδρο του τμήματος ότι οι πρακτικές του θα βρουν απέναντι όλο το φοιτητικό σύλλογο, όλο το φοιτητικό κίνημα!

Καλούμε σε κινητοποίηση στο γραφείο του Φραγκούλη την Παρασκευή στις 12.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου