Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011


ΑΠΕΡΓΙΕΣ Vs. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ?
“Μην σκέφτεσαι τι κάνει το πανεπιστήμιο για σένα,
σκέψου πόσα σκας εσύ για το πανεπιστήμιο.”

Στα πλαίσια του προγράμματος “εξυγίανσης των ΜΜΜ”, όπως το βαφτίζει η κυβέρνηση, πέρα από τις ανατιμήσεις των εισητηρίων και τις περικοπές δρομολογίων, ο κλάδος βιώνει μετατάξεις, μειώσεις ωραρίων και μαζικές απολύσεις. Όταν όμως υπάρχει μια τέτοια δράση, υπάρχει και ανάλογη αντίδραση. Φυσικό επακόλουθο είναι οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες διαρκείας, δηλαδή η κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να ακουστεί η φωνή τους. Ωστόσο, με την ευγενική χορηγία των ΜΜΕ, η πλειοψηφία του κόσμου έχει στραφεί εναντίον τους.
Στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα του φοιτητή λοιπόν, έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία μετακίνησης. Όμως αυτό που εμποδίζει την εξεταστική σου είναι ένας αγώνας διεκδίκησης ή ο ίδιος ο πρόεδρος της σχολής σου;
 Ήδη από την αρχή των κινητοποιήσεων των ΜΜΜ είχε γίνει μια προσπάθεια να διευθετηθούν θέματα αναβολής εργαστηρίων από μια μερίδα φοιτητών της σχολής και με ομόφωνη απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου. Αλλά όπως αποδείχθηκε οι θεσμοθετημένες συλλογικές αποφάσεις μπορούν να αναιρεθούν από ένα και μόνο άτομο, τον Εμμανουήλ Γ. Φραγκούλη! Με την εξουσία που του δίνει ο θεσμός του προέδρου αυθαιρετεί ανά πάσα στιγμή εις βάρος τόσο των φοιτητών, όσο και των καθηγητών βάζοντας εμπόδια στο αναφαίρετο δικαίωμα τους να απεργήσουν (επανειλημμένως έχει συγκαλέσει συνέλευση τμήματος ημέρες και ώρες απεργιών).
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η διεξαγωγή εξετάσεων ημέρες και ώρες που απεργούν συνολικά τα ΜΜΜ. Μπροστά σε αυτό το αντικειμενικό εμπόδιο, ο κος Φραγκούλης αρνείται να αναβάλλει τα μαθήματα θέτοντας το δίλλημα να πληρώσεις ένα σωρό λεφτά ή να χάσεις το μάθημα για το οποίο διάβαζες τόσες μέρες. Αυτό έρχεται από τον ίδιο πρόεδρο ο οποίο απειλούσε ότι θα πρέπει να αναπληρωθούν όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων για να διεξαχθεί ομαλά η εξεταστική. Τώρα όμως αυτό απαιτεί υποχώρηση και από το μέρος του για να μπορούν όλοι να συμμετάσχουν σε αυτή.
 Είναι γενική απαίτηση λοιπόν η αναβολή ή έστω η επανεξέταση των μαθημάτων που δίνονται μέρες και ώρες που έχει απεργία ή στάση εργασίας στα ΜΜΜ, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα τμήματα του ΕΚΠΑ με περισσότερες χαμένες ώρες μαθημάτων.
 Αφού η ΔΑΠ, αν και πρώτη δύναμη, που διακηρύσσει ότι είναι δίπλα στον φοιτητή ως δύναμη ευθύνης, μένει άπραγη αγνοώντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν ΙΧ, και επειδή εμείς δεν καθόμαστε στους πράσινους καναπέδες (βλ. αφίσα της ΔΑΠ, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις)…
…ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ κ.ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12:00ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ

Κ.ΑΡ.Α.ΒΙ. – Ε.Α.Α.Κ.
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

3 σχόλια:

  1. ego pantos leo na kinitopoiithoume me ta paidia pou psaxnontai sto forum kai na pame na spasoume kana mathima!!:D:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν λες να σπασουμε μαθημα;;
    εξεταση μαθηματος;;
    ουτως η αλλως η λογικη μας ειναι στην βαση των συλλογικων διεκδικησεων.
    μια δυναμικη ομαδα φοιτητων που διεκδικει τα αυτονοητα ( οπως λεει και το κειμενο) μπορει και να τα κατακτησει
    ...αυτα και πολλα αλλα
    για οσους θεωρουν οτι εν μεσω εξεταστικης παθαινουμε αναισθησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμμετοχη ολων μας την Τριτη ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητη.Πρεπει να καταλαβει ο κυριος Φραγκουλης και ο καθε κυριος Φραγκουλης που βρισκεται σε αναλογη θεση οτι δεν ειναι υποχρεωμενος ο φοιτητης να δινει 20 και 40 ευρω σε ταξι για τις μεταφορες του στο πανεπιστημιο.Η πραγματοποιηση των εξετασεων τις μερες που απεργουν ολα τα ΜΜΜ ειναι ακομα ενας λογος που φανερωνει τον μη δημοσιο χαρακτηρα της εκπαιδευσης στη χωρα μας.Oι εξετασεις τις μερες των απ[εργιων πρεπει να αναβαλλονται ή να πραγματοποιουνται ξανα για τους φοιτητες που δεν μπορουν να μεταβουν στη σχολη εκεινες τις μερες.Δεν θα μιλησω για τη Δαπ καθως είναι η παραταξη που βρισκεται κοντα στο φοιτητη.Εκεινον το φοιτητη που εχει αυτοκινητο και αρκετα λεφτα να δινει με ανεση στα ταξι.Για τον απλο φοιτητη ουτε λογος.Αυτη είναι η αληθεια φιλοι μου.Κατι πρεπει να κανουμε για να αλλαξει αυτό το συστημα.Ας είναι το πρωτο βημα η συμμετοχη μας την Τριτη 12 η ωρα στη παρασταση διαμαρτυριας εξω από το γραφειο του Φραγκουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή